ayanna

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

En magisk afton

Av Madeleine Gustavsson - 21 oktober 2010 23:01

  

Den lila/blå trekantiga flaskan som ni ser bredvid de andra oljorna är min nygjorda fullmåne olja. Vill ni ha receptet på den så är det bara att fråga mig så lägger jag ut det här.

 

ÄNTLIGEN SÄGER JAG BARA. FICK MINA OLJOR IDAG SÅ NU KAN JAG GÖRA DE OLJOR OCH SALVOR SOM JAG HAR PLANERAT SÅ LÄNGE.  jAG SKA GÖRA EN LAVENDEL OLJA (OCH SALVA) OCH EN APELSIN OLJA.

 

Lavendeloljan ska jag ha inför avslappning och meditation och Apelsinoljan ska jag ha inför spådom och om jag behöver muntras upp eller piggas upp. Ska även se se om jag inte kan göra någon typ av rituella tvålar som jag kan använda mig av innan ritualer och så vidare. Vill göra en lavendel tvål (ska göra några stycken inför jul, som julklappar med), citrontvål, salviatvål och rosmarin/timjan tvål.

 

Var dessutom ute och shoppade en del idag. Hittade en snygg jacka, lite kryddor (tjoho Gerdas te och kaffehandel har torkade lösviktskryddor som man kan använda till magi i brist på annat) och lite annat smått och gott. Vad kan jag inte säga eftersom jag vet att min käre sambo och själssyster mycket väl kan läsa det här.. hehe tji fick ni ;P.. OCH jag köpte den stenmorteln som jag har gått och suktat efter så länge.. så nu har jag äntligen en egen mortel och slipper använda sambons i mitt magiska arbete....   

 

Jag gjorde också en spontan ritual idag eftersom det är fullmåne. O trots att den var väldigt spontan och inte alls planerad så vatt den så bra.

 

Fullmåne ritual:

  • ett silverfärgat ljus
  • ett rökelsekar
  • frankincense eller någon annan valfri rökelse som du anser kan passa
  • tändare

Börja med att varva ner ett par andetag och känn energierna runt omkring dig. Om du anser att det finns behov så rena platsen. Själv så renade jag platsen genom att visiualisera bort de smuts som fanns, på energinivån.

 

Tänd ljuset och rökelsen

 

skapa cirkeln

 

Åkalla sedan elementen och guden och gudinnan.

 

Medan du elda rökelsen kan du uttala en bön eller en önskan och låta den fara upp till gudarna tillsammans med röken ifrån rökelsen. Andas in den underbara doften från frankincense, betrakta månen och känn att du kan, du e bra, du är här och nu. Hylla gudinnan på detta vis.

 

"Skicka iväg" elementen, tacka guden och gudinnan och avsluta cirkeln. Men låt gärna ljuset och rökelsen fortsätta och brinna i valfri tid.

 

Åkallan elementen/guden/gudinnan:

Åh ..... fundament. Jag välkommnar dig till min enkla ritual, i guden och gudinnans ära, i denna fullmånens tid. So mote it be!

 

Åh du store gud/gudinna, jag välkommnar dig till min enkla ritual i gudinnans/din ära, i denna fullmånens tid. So mote it be!

 

utvärdering:

 

Ja vad ska man skriva om denna. Visst den är kort men jag tyckte att jag fick ut så mycket av den. Är inte så mycket för långrandiga och utdragna ritualer utan vill helst ha det kort och koncist. Magin fanns där trots att jag inte utförde någon vidare magisk handling mer än att jag bad för att mina nära och kära ska få kärlek, omtanke och rikedomar inom ett månvarv. Både elementen och gudarna var med mig. Kände att Aya var där och Shamash stod bakom mig och höll mig runt axlarna. Min guide var också där men hon höll sig mest i bakgrunden eftersom hon ansåg att jag kunde få umgås med gudarna själv en liten stund.

 

Bara det faktum att den inte alls var planerad och att den var väldigt spontan gjorde att jag levde mig in i det mer och därmed kände att jag faktiskt kunde. Innerst inne så vet jag att jag blev bönhörd och att dem förmodligen kommer att ge mina nära kära någonting. Men vad återstå att se.

 
 
Ariadna

Ariadna

22 oktober 2010 18:11

Klart att jag vill ha receptet på din fullmåneolja ;)

Kramar och Var Välsignad!

http://dimmornasdotter.bloggplatsen.se

Madeleine Gustavsson

22 oktober 2010 23:10

Kommer under morgondagen :) känner mig lite risig idag :/

 
Asynja

Asynja

22 oktober 2010 18:38

Oh, jag blir alldeles glad av att läsa det här inlägget.
Det finns så mycket livsglädje i det. Den spontana ritualen, glädjen över jordens rikedomar och lusten att skapa.
Då blir jag så glad att jag får "magboll" :D

http://waytowicca.wordpress.com

Madeleine Gustavsson

22 oktober 2010 23:12

Tackar :) Glad jag blir när jag lyckas göra folk glada :)

 
Moonwitch

Moonwitch

22 oktober 2010 22:23

Så mycket spännande saker du köpt, ska bli kul att höra om resultaten sedan.
Vacker liten ritual du höll, det behöver inte vara så stort...huvudsaken du är nöjd och känner att du även glatt gudarna.
Tack för du delar med dig, vännen.
Kram!

http://ritamang.blogg.se/moonwitch

Madeleine Gustavsson

22 oktober 2010 23:16

Om ja gladda gudarna, ja det kan man nog säga. De tycker precis som jag att man inte behöver vara så himla långrandig. Ibland kan det passa att vara det men jag kände igår att jag inte hade energi för det men jag ville så gärna göra en ritual och visa hur mycket jag verkligen älskar gudarna.

 
miiiin

miiiin

24 oktober 2010 21:17

Roligt att se hur andra bygger upp sina ritualer :)
Hoppas du lägger upp (eller har du lagt upp redan kanske...) recept på oljorna, har inte provat att göra egna ännu :)

http://fullinsyn.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine Gustavsson - 9 juni 2011 18:43

Ibland så händer det så mycket här i världen och nu händer detta. Jag har bestämt mig för att starta upp min egna hemsida och har därmed bestämt mig för att starta upp en blogg där i stället. För er som vill följa med mig dit så är adressen, www.isme...

Av Madeleine Gustavsson - 4 juni 2011 11:33


      Igår så gjorde jag ett hårspänne med några fjädrar. Hårspännet var väl sådär, så jag ska göra om det. Ska sätta fast fjädrarna i ett par hårnålar i stället.    Sen när det är färdigt så är det bara trumman som fattas <3 ...

Av Madeleine Gustavsson - 2 juni 2011 18:51


         Jag älskar att gå barfota. Det är helt underbart att känna moder jord under mina fötter. Det är helt underbart att känna hur hon stödjer mig när jag vandra runt i min egna lilla värld.    Jag vill passa på och tipsa om en artike...

Av Madeleine Gustavsson - 31 maj 2011 14:03


Igår när jag var ute och gick så såg jag den här symbolen på himlen. Har inte en aning om vad den betyder, men jag tror att gudarna försöker att tala om någonting för mig. Frågan är bara vad? vad tro ni?   ...

Av Madeleine Gustavsson - 31 maj 2011 00:24


  Ikväll hade jag en riktigt riktigt magisk afton. Jag var på möte med Xtravaganzan och på vägen hem så passade jag på att betrakta himlen medan jag gick. Fick direkt svar på den frågan som jag ställde mig,  vilket glädjer mig. När jag kom hem så gic...

Presentation

Tidigare år

English

Fråga mig

15 besvarade frågor

Gästbok

Länkar

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Omröstning

Vilken religion anser du att du tillhör?
 Ingen, är ateist
 Är inte riktigt säker
 Min egen
 Wicca
 Buddhism
 Hinduism
 Kristendom
 Islam
 Judendomen
 Nyhedendomen
 Shintoismen
 Gnosticism
 Min tro står inte med här

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards